VISIE

Als ontwerpers hebben wij een grote fascinatie voor de manieren waarop de natuur zichzelf construeert: zij is immers de grootste ingenieur op aarde. Een eenvoudig maar doeltreffend voorbeeld is het boomblad. Het is licht maar toch stevig door de nerven en is perfect gevormd voor de functie die het heeft.

De hoekige vormen die het straatbeeld tegenwoordig domineren, komen voort uit een ver gevorderde rationalisering van het architectonische ontwerp. Met als gevolg dat onze leefomgeving ver weg is komen te staan van onze natuurlijke omgeving. Je zou kunnen zeggen dat de hoekige en anonieme ruimtes van hun menselijkheid zijn ontdaan. Terwijl organische vormen die gebaseerd zijn op onze natuurlijke omgeving veel prettiger zijn om in te leven en naar te kijken.

Deze fascinatie voor de natuur leidt tot ontwerpen die afgeleid zijn van natuurlijke groeivormen of natuurverschijnselen zoals wind, stroming en de vlucht van vogels. Daarnaast geven we vorm met aandacht voor de context, het energieverbruik en het gebruik van natuurlijke duurzame materialen. Dit zijn de grondgedachten voor ons ontwerpen.

Arthur Claassens
Tim van Caubergh