architecten_arthur_claassens

Arthur Claassens

Architect

Van jongs af aan is Arthur Claassens gefascineerd door beeldende kunst. Als architect combineert hij zijn talent voor vormgeving met zijn belangstelling voor het bouwen met hout en steen. Arthur denkt gemakkelijk buiten de gebaande paden en zoekt voor alledaagse vraagstukken graag creatieve oplossingen. Luisteren en achterhalen wat de klant voor ogen heeft staat voor hem centraal bij het ontwerpen.

Met kennis van alle facetten van het bouwproces kan Arthur een creatief architectonisch concept omzetten in een realistisch ontwerp. Hij maakt in een vroeg stadium van de uitvoering de juiste keuzes om bijzondere projecten te realiseren binnen de gestelde financiële en bouwkundige kaders.

Meubelbouwer

Vormgeven als architect kan op elke schaal, van stad tot stoel. Arthur heeft zich de afgelopen jaren ook toegelegd op het vormgeven en bouwen van interieur en meubilair. In elke architect schuilt volgens Arthur een timmerman, hij werkt dan ook graag met (hard)hout en hoogwaardig plaatmateriaal om zijn ontwerp te realiseren.

Loopbaan

Arthur Claassens studeerde in 1998 af aan de TU Eindhoven aan de faculteit architectonisch ontwerpen.  Een deel van zijn studietijd bracht hij door in Wenen, een belangrijke hoofdstad voor de moderne architectuur.

Sindsdien werkte hij bij verschillende architectenbureaus waaronder aan omvangrijke bouwplannen, maar ook aan kleinschalige projecten in de woning- en utiliteitsbouw. De afgelopen jaren heeft Arthur zich ontwikkeld tot een veelzijdig architect met ruime ervaring binnen alle fases van het ontwerp- en bouwproces. Van het schetsontwerp, via de uitwerking van het definitieve bouwplan tot uiteindelijk de bouwbegeleiding. In 2016 richtte hij samen met Tim van Caubergh het bureau Claassens en Van Caubergh op. (architecture by nature)

 

portret-tim-van-caubergh

Tim van Caubergh

Tim van Caubergh is in 2009 afgestudeerd aan de kunstacademie in Utrecht. Tijdens zijn studie heeft hij de principes van de organische architectuur bestudeerd. Direct na zijn afstuderen is hij zelfstandig zijn ontwerpstudio gestart.

Tim verbindt zich met zijn opdrachtgever; hij luistert  met echte aandacht naar de wensen en vertaalt  die wens naar een ontwerp dat daar perfect bij aansluit.

Hij kijkt ook goed naar de ruimte waarvoor een meubel of interieur wordt gemaakt. Door de vorm, compositie en maatverhoudingen past het ontwerp volledig in die ruimte en veelal vormt  het meubel of interieur die ruimte. Het ontwerp beantwoordt  aan de gewenste functionaliteit maar Tim geeft daar vaak een verrassende draai aan. Hij denkt out of the box; volledig buiten de gebaande paden. Daarom is zijn werk vaak zo bijzonder.

Tim werkt met veel plezier en passie in de werkplaats van het Meubelmakers collectief Utrecht, waarvan hij een van de oprichters is.